Me

[ngg src=”galleries” ids=”16″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

Vuonna 2002 tuli taloomme ensimmäinen samojedimme Vauhtitassun Giisa, joka valloittikin sitten sydämemme kokonaan. Giisa omasi runsaasti omaa tahtoa ja välillä tuntui, että Giisa tahtoi olla koko lauman pomo. Kun hiljalleen opimme paikkamme laumassa onkin elomme ollut todella mukavaa.

Kun saimme maistaa valjakkoajon ihanuutta Vauhtitassun kennelissä perheeseemme hankittiin vuonna 2004 Giisalle vetokaveriksi Vauhtitassun I-Mandra. Vuonna 2005 uutta näkökulmaa harrastukseen toi kasvattajakurssille osallistuminen, oman kennelnimen hakeminen ja ensimmäisen Hangenhelmen pentueen suunnittelu ja syntymä. Tästä pentueesta meille jäi kotiin ensimmäiseksi syntynyt pentu Onni. Kennelimme toisesta pentueesta kotiin jäi Buhuri-poika ja neljännestä pentueesta Tihku-neiti. Harkinnan jälkeen kuudennesta pentuesta jäi kotiin tulevaisuuden lupaukseksi Velmu. Vuosien vieriessä koiramäärä on harkitusti lisääntynyt ja Arin ja Elinan luona on noin kuuden samojedin laumat. Tavoitteenamme on kasvattaa rotumääritelmän mukaisia, monikäyttöisiä samojedinkoiria.

Hangenhelmen kennel on saanut Suomen samojedinkoirayhdistyksen kasvattajapalkinnon n:o 23, joka on ”tarkoitettu kannustukseksi ja tunnustukseksi ansiokkaasti toimineelle kasvattajille, joiden kasvatustyön on todettu alla mainituin vaatimuksin tuoneen rodun jalostuksen piiriin hyvää laatutasoa, ja jotka omalla aktiivisella toiminnallaan ovat tuoneet rodunharrastajien joukkoon uusia samojedinkoiran omistajia”. Joulukuussa 2019 Hangenhelmen kasvatustyö palkittiin myös Kennelliiton korkeimmalla tunnustuksella ansioituneesta kasvatustyöstä Vuolasvirta-palkinnolla

Harrastamme koiriemme kanssa valjakkoajoa ja koiranäyttelyitä.

Kennelin kasvattajana ja kennelnimen haltijana toimii Ari. Tytär Elina toimii apukäsinä, handlerina ja jokapaikanhöylänä koirien kanssa. Lisäksi Elinan mies Ville touhuaa mukana kennelin arjessa.

Tervetuloa tutustumaan kotisivuillemme!

 

Yhteystiedot:

Ari Tolonen

Nahkurinhaka 5
90450 KEMPELE

sähköposti: hangenhelmen(at)gmail.com

puh. 040 7095852 (Ari)

puh. 0407046480 (Elina)